om FC Gruppen

hcw.jpg

FC Gruppen

FC Gruppen startades 1993 med en tanke om att serva gästen med allt från halva ostfrallor till fullständiga koncept. 1995 övertogs den första restaurangen och idag driver vi Restaurang Guvernören, Restaurang Arken, Sajens mat & möten, Restaurang Spira, VY skybar & restaurang, Munksjömagasinen samt KonferensCentret Science Park på 750 kvm i FC:s regi. 

Förutom alla de event och beställningar vi gör i våra egna lokaler gör vi ca 3500 cateringuppdrag årligen runt om i Sverige (framför allt i södra Sverige) och detta gör oss till ett av landets största cateringföretag. Vi har bland annat arrangerat inte mindre än 5 kungamiddagar och var med och anordnade EU-mötet i Jönköping 2009.

2010 blev FCAB ett licensierat R-företag. Vi blev då utvalda av R-företagens styrgrupp som ett företag med gott rykte och som bedriver en seriös verksamhet. R:et står för rekommenderat. FCAB är medlem i Visita.

FC Event är en gren av FC Gruppen och spjutspetsen vid större heltäckande event. På FC Event jobbar vi rikstäckande såväl som utomlands med projektledning & genomförandet. Vi sköter allt från hemsidor, planering, strukturering, ljud, ljus, scener, artister, transporter, catering etc.

Vår inriktning är framför allt företag, föreningar, konferenser & kongresser.

Trygghet & kvalitet

FC Gruppen ställer höga krav på oss själva. Oavsett hur många lyckade event vi gjort tidigare och succén "förra månaden" är vårt motto "man är aldrig bättre än sitt senaste uppdrag".

Detta gör att vi även ställer krav på våra samarbetspartners och leverantörer. Vi kräver av de vi samarbetar med att alla affärer görs på rätt sätt, att alla kan hålla sin del av avtalet och att kvaliteten och säkerheten aldrig får kompromissas.

Oavsett om vi använder oss av vårt egna cateringföretag eller om vi anlitar en extern aktör har vi krav på hur maten ska hanteras, transporteras och serveras. Dess kök och råvaror granskas först av vår egen kökschef.

Våra medarbetare

FCAB har totalt ca 50 heltidsanställda i företagen. Vi jobbar som kallskänkor, kockar, diskare, kassabiträden, serveringspersonal, bartenders, chaufförer, säljare, ekonomi samt projektledare. Förutom vår heltidspersonal använder vi oss mycket av extrapersonal och totalt jobbar ca 250 personer i bolagen varje år. 

Miljöarbete/ Vårt gemensamma ansvar

Vi på FC Gruppen jobbar aktivt för att varje år minska vår påverkan på miljön. På alla våra restauranger och vårt KonferensCenter sorterar vi allt avfall och ser till att det som går återvinns eller blir till drivmedel. Kaffet vi serverar är krav- och rättvisemärkt och vi är medlemmar i fair trade Jönköping.

Även om vi på FC är ett litet företag ser vi arbetet för varandra i världen som en viktig punkt. På företaget är vi fadder åt en flicka i Sudan & en pojke i Nepal. Varje år går vi dessutom in och sponsrar ett projekt för utsatta barn.

Om FC Gruppen AB

Vi är ett heltäckande eventbolag som erbjuder service inom catering,event, restaurang, hotell, företagsevent och konferenser. Oavsett om du ska anordna något för 5 av dina medarbetare eller håller på att planera en resande kongress för 700 deltagare kan vi hjälpa till med allting från första planeringsdagen till utvärderingen efteråt. 

Läs mer ››

Rädda barnen
visita-logo
rforetag-logo

Adressuppgifter

FöretagsCatering AB
Brunnsgatan 2 (besöksadress)
Box 540 (postadress)
551 17 Jönköping

Tel: 036-30 54 10

Fax: 036-30 54 14

Epost: info@fcgruppen.se

Ring och boka

Ring och boka event, konferens och catering hos oss på FC Event & Företagscatering

036-30 54 10

info@fcgruppen.se

Design & utveckling