fbpx

ARNE BAGERI & BUTIK- FC Gruppen lanserar nytt koncept.

Pressmeddelande:

NYTT KONCEPT ÖPPNAR PÅ ASECS – Fokus på lokalproducerat. 

Det är FC Gruppen som står bakom den nya satsningen på Asecs, ”Arne Bageri & Butik” som öppnar i slutet på oktober. 

Konceptet öppnar vid ingång A, mittemot Stora Coop och kommer jobba helt med lokalproducerat. 

  • Dels ger detta oss möjlighet att fortsätta expandera vår bageriverksamhet som vi vet har uppskattade produkter men det ger oss också chansen att utöka vårt samarbete med lokala producenter säger William Axelsson, VD på FC Gruppen

Bageri & Butik

Lokalen kommer innehålla såväl ett bageri med allt från fika till mat men även vara proppfylld med varor från lokala producenter. 

  • Bageriet kommer ha en traditionell bas med en lite modernare touch. Allting är bakat ”på riktigt” i vårt bageri på Elmia. Men förutom detta blir det även butik med innehåll från flera olika producenter och färdiga presentförpackningar. Vi vill vara unika i vår sammanställning av sortiment och öppnar helt enkelt en gårdsbutik, fast i stan. Vi tror att detta är något som saknas i Jönköping och framför allt på Asecs fyller Towe Ottosson in som är etableringsansvarig för konceptet på FC Gruppen. 

Arne växer som varumärke

Den ölintresserade vet att ”Arne” som varumärke släpptes av FC Gruppen i deras bryggeri redan 2015, då som en lageröl. Sedan dess har det även lanserats en IPA, en julmust och i somras släppte de en alkoholfri äppelcider. Nu i samband med att ”Arne” får en egen butik utökas även det egna sortimentet med bland annat en glögg, surdeg och müsli. 

Öppnar den 28 oktober

Den 28 oktober slår butiken upp portarna på Acecs och just nu pågår byggnationen och rekryteringen av personal för fullt. 

  • Det är med stor glädje vi får hälsa välkända FC Gruppen och deras nya gårdsbutikskoncept  ”Arnes Bageri & Butik” välkomna till Asecs. Att etablera en ”gårdsbutik” inne på Asecs som har ett huvudsakligt utbud som är lokalproducerat från närområdena kring Jönköping känns extra roligt tillägger Lars Bröms, Centrumchef Asecs. 

Vem var Arne

Varumärket ”Arne” kommer från den lokala krögarprofilen Arne Bohman. Arne var först i Sverige utanför Stockholm med nattklubb och på den tiden var det hotell Rosen som lockade Huskvarna- och Jönköpingsborna till fest. Senare öppnade Arne även upp Brunstorps Wärdshus i Huskvarna som under sin storhetstid kunde ta emot över 200 turistbussar på ett dygn och blev utsett till ”Europas bästa rastplats”. 

Arne, som gick bort 2011 var far till Catrin Bohman, en av grundarna av FC Gruppen. 

Kontakt

FC Gruppen

William Axelsson                                      0701- 46 79 71

Asecs

Lars Bröms                                               0766- 34 20 26

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

GÖR DIG REDO FÖR KARAOKE

Fredagar kör vi alltid AfterWork på Restaurang Nivå! Drycken är kall och AW-menyn är uppdaterad med goa och smakrika mellanrätter. Men är det någon AW

TECH SUMMIT 2024

14 mars har vi äran att välkomna Tech Summit till Nivå! Tech Summit är arenan där några av Sveriges främsta experter inom sälj, marknadsföring &

Denna webbplatsen använder cookies