fbpx

Bröllop

En oförglömlig dag

Bröllop med FC Gruppen

Först och främst, stort grattis! Har du hittat hit vågar vi gissa att du eller någon i din närhet snart ska gifta sig. Vi har hjälpt över 4000 brudpar under årens lopp men inget brudpar eller bröllop är det andra likt, och det är det som gör arbetet så kul. Nedan har vi sammanfattat information som vi hoppas kunna besvara era första frågetecken i den kommande planeringen.

Kontakta oss
Vill ni komma i kontakt med oss gällande ert bröllop? Ha gärna nedanstående frågor besvarade så har vi kommit en bit på vägen redan vid vår första kontakt – precis som bröllopsklänningen ska vi lyckas skräddarsy ett paket för just er!  

Datum och plats: när gifter ni er? 
Antal: hur många gäster kommer på bröllopet? 
Lokal: har ni redan bokat en lokal eller vilka är ni nyfikna på? 
Meny: har ni frågor om någon av våra menyer eller andra önskemål? 

Våra lokaler

Att välja och boka en lokal till sitt bröllop är ett av de första stegen i planeringen. Valet av lokal känns ofta extra viktigt då det sätter prägel på mycket av resten i planeringen när det gäller känsla, färger och tema. 

Vi på FC Gruppen har flera lokaler som gör sig utmärkt till bröllop, alla med olika karaktär både vad gäller miljö och inredning till mat och dryck. 

Bokar ni någon av våra lokaler ingår ordinarie möblering, porslin, serveringspersonal och städning i lokalhyran. Vill ni hjälper vi er även att boka en annan lokal på utvald ort. 

Restaurang Guvernören
Adress: Vallgatan 3, 553 16 Jönköping 
Antal: upp till 250 gäster

Restaurang Spira 
Adress: Kulturgatan 3, 553 24 Jönköping 
Antal: upp till 200 gäster

Sajens mat & möten
Adress: Gjuterigatan 9, 553 18 Jönköping
Antal: upp till 70 gäster

Catering

Ett anrikt slott, en pampig herrgård, grönskande trädgård eller charmig loge – vi har erfarenhet av catering till alla möjliga platser och har gott samarbete med de flesta i Jönköpingsområdet.  

Kan vi köpa dryck via er som er serveringspersonal serverar?
Självklart! För att vi som restauratör ska få servera alkoholhaltig dryck i annan lokal än vår krävs det att vi söker tillfälligt serveringstillstånd (1500 kr exkl. moms). Vi ombesörjer uthyrning av serveringspersonal som serverar drycken under middagen och festen. 

Vi planerar att köpa in drycken själva. Kan er serveringspersonal servera den?
Nej. För att vi ska få servera alkoholhaltiga drycker enligt alkohollagen krävs det att vi har ett serveringstillstånd och att all dryck köps in och hanteras av vår serveringspersonal. 

”Vi vill tacka så mycket för den gångna helgen och bemötandet innan under planeringen. Vi hade en helt fantastisk dag och en svårslagen fest. Allt flöt på superbra, underbar personal och en utsökt middag. Tusen tack för världens bästa service! Herr & Fru Hedsvik”

Mat

Klassiskt sittande trerätters. Eller kanske en buffé, men med bordsserverad dessert? Ska vi verkligen ha bröllopstårta? Vad tror du om en foodtruck på efterfesten? Vårt allra bästa tips när det kommer till maten är att välja rätter och smaker som ni tycker om – det är trots allt er bröllopsdag! Är det skaldjur som dukas upp där hemma varje fredag, kör på det spåret! Älskar ni att vara ute i skogen? Satsa på vilt och svamp. 

Maten är en stor del av bröllopet, men hur vet man att man väljer rätt meny? Man smakar, såklart! En service vi tycker är självklar att erbjuda våra brudpar inför en av livets största dagar. Oavsett om det är ett cateringuppdrag eller om ni ska vara på någon av våra restauranger får ni välja ut en meny att provsmaka (gäller vid beställning av trerätters, ej buffé). Provsmakningen ingår utan extra kostnad om ni fullföljer bokningen med oss. (Kom ihåg: Uppmana era gäster redan på inbjudningskorten att anmäla eventuella allergier så alla får uppleva er utvalda meny!)  

Nedan ser ni våra bröllopsmenyer till catering. Vi kan självklart även komponera en meny helt efter era önskemål, då tillsammans med en projektledare och kökschef. Är ni intresserade av att vara i någon av våra lokaler har våra kökschefer på respektive restaurang egna menyer de gärna presenterar för er.

Dukning

Nej, ni behöver inte införskaffa porslin i mängder för en dag som ni sen inte vet vad ni ska göra av. Att hyra porslin är både praktiskt och bekvämt – ni behöver inte ens ta hand om disken! 

Under utrustning hittar ni hela vårt sortiment. 

Utrustning

Nedan listar vi topp 10 i utrustning som ofta hyrs ut till bröllop. Är ni ute efter någonting annat? Hör av er till oss så kollar vi tillgängligheten. 

Fällbord, 6 personer
80 kr/st exkl. moms

Runt bord, 8 personer
150 kr/st exkl. moms

Stol
20 kr/st exkl. moms

Stol inkl. vitt stolsöverdrag
80 kr/st exkl. moms

Ståbord
95 kr/st exkl. moms

Ståbord inkl. vit strumpa 
150 kr/st exkl. moms

Fem-armad kandelaber 
150 kr/st exkl. moms

150 kr/st exkl. moms

75 kr/kvm exkl. moms

900 kr/st exkl. moms

900 kr/st exkl. moms

En ny favorit hos många! Fotolådan tar en bild och skriver ut en fotoremsa direkt, perfekt till gästboken eller för gästerna att ta med sig som en minne från festen. Fotoremsan kan ni dessutom designa själva.

Pris lämnas vid förfrågan. 

Ingen fest utan konfetti, eller hur? 

Pris vid förfrågan. 

Personal och leveranser

Med personal från FC Gruppen kan du känna dig trygg. Vi hjälper gärna till med både möblering, uppdukning, servering och avdukning. 

385 kr/h exkl. moms inkl. sociala avgifter

Pris per serveringspersonal. Minimum debitering per serveringspersonal är 4h.  

485 kr/h exkl. moms inkl. sociala avgifter

Pris per kock. Minimum debitering per serveringspersonal är 4h.  

Tiden innan bröllopet är fylld av förväntan och spänning, men kräver också en hel del planering. Vill ni ha hjälp att koordinera och planera er bröllopsdag finns våra projektledare till hands. 

995 kr/h exkl. moms. 

Vi levererar med egna chaufförer alla dagar i veckan mot en avgift. Avgiften som presenteras gäller inom Jönköpings närområde. Begär prisuppgift för övriga tider och områden. 

Det går givetvis bra att hämta hela eller delar av er beställning hos oss.

Vardagar 07:00-17:00
345 kr exkl. moms

Vardagar efter 17:00 samt helger 
445 kr exkl. moms

Teknik

Musik ska spelas utomhus när ni kommer till minglet, mormor har gjort ett bildspel från när du var liten, era toastmasters vill ha myggor för att ha händerna fria och ni vill ha den bästa av efterfester med DJ-bås och konfetti… Ett bröllop engagerar många och när idéerna flödar är det ofta en sak som berörs: tekniken. 

Vi samarbetar med FC Production som erbjuder allt inom scen, ljud och ljus. Berätta för oss om era tankar och önskemål så ger vi ett förslag. 

Är du ute efter den perfekta brudklänningen?

Sofia Corneskog Couture designar, syr upp och ändrar brud-och festklänningar. Det är för dig som önskar det unika, något annorlunda eller helt enkelt inte hittar det du söker i en vanlig brudbutik. Vi på FC Gruppen har haft förmånen att samarbeta med Sofia och kan varmt rekommendera henne. Kika in på sofiacorneskog.se.

Kontakta oss

Hör av dig till oss redan idag!