fbpx

FC Gruppen ger sig ut på vägarna med Diggiloo

För 17:e året i rad ger sig Sveriges största sommarturné Diggiloo ut på vägarna. Redan i höstas fick vi reda på att det blir ett stopp i Gränna, och nu står det klart att det lokala familjeföretaget FC Gruppen följer med på stora delar av turnén – närmare bestämt 18 stopp. 

Diggiloo är ett återkommande sommarnöje sedan 2003 som produceras av Krall Entertainment. FC Gruppen och Krall inledde sitt samarbete 2017, då genom produktionen Stjärnklart som hade premiär i Jönköping samma år. I fjol utökade de samarbetet från ett till tre stopp med Stjärnklart (Norrköping, Eskilstuna och Jönköping), och nu till sommaren adderar de 18 stopp runt om i Sverige med Diggiloo. 

– Vi har haft en dialog om Diggiloo under en längre tid, säger William Axelsson, verksamhetschef på FC Gruppen. Inför förra sommaren kände vi oss inte redo, men efter en lyckad turné och bra samarbete med Stjärnklart i julas kände vi oss betydligt mer trygga i tanken, fortsätter han. 

– Diggiloos ambition är att kunna erbjuda något för fyra generationer, både på scenen men även allt runtomkring. Det ska finnas något för både stora och små och vi har bland annat med oss hoppborgar, shop och servering på festivalområdet utöver showen. Det känns väldigt spännande att FC Gruppen åker med oss i sommar och vi tror att de kan komplettera vårt koncept, och ge våra gäster det där lilla extra, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.

FC Gruppen ska stå för försäljning och servering av all mat och dryck på de stopp som de följer med på. Allt från fika och godis i picknickkorgen till fullständiga måltider i temporära restaurangområden. 

– Det är en enorm apparat, såklart, men vi gillar utmaningen och ser fram emot en fantastisk sommar, säger Ninne Jallow som är ansvarig för FC Gruppens stopp under turnén. Vi kommer ha med oss ett gäng från FC till varje stopp och jobbar just nu med att hitta och knyta lokala samarbeten på varje ort, fortsätter hon.

Årets artistuppställning
John Lundvik, Jessica Andersson, Arvingarna, Magnus Carlsson, David Lindgren, Mariette, Brolle, Mimi Werner och Thomas Petersson.

Turnéplan med FC Gruppen 
Eksjö, Sjöängen 5 juli
Linköping, Bergs Slussar 6 juli
Vårgårda, Tånga Hed 7 juli
Gränna, Ribbavallen 11 juli
Bromölla, Strandängens Idrottsplats 12 juli
Ystad, Sandskogens Idrottsplats 13 juli
Varberg, Södra Fästningshörnan 14 juli
Vagnhärad, Tullgarns Slott 18 juli
Järvsö, Stenegård 20 juli
Västervik, Bökensved 25 juli
Borgholm, Idrottsplatsen 26 juli
Vänersborg, Sanden 28 juli
Karlskoga, Badhusplan 9 augusti
Tibro, Ånaplan 10 augusti
Gävle, Strömvallen 16 augusti
Stockholm, Ulriksdals Slott 17 augusti
Uppsala, KAP 23 augusti
Eskilstuna, Sundbyholms Slott 24 augusti

Läs mer och boka
Läs mer och boka dina biljetter på diggiloo.com

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

Det blir en Diggiloosommar 2023!

Sommaren må kännas långt borta men visst längtar man?Vi kan stolt presentera att vi åker ut på ännu en Diggilooturné, sommaren 2023. FC Gruppen står

CHARK SM

Nu befinner sig FC Gruppen och FC Production på plats i Göteborg, närmre bestämt Eriksberghallen. Imorgon är det dags för att kicka igång Chark SM,

Lustfyllt förvandlas till en gåta

Vill du ha mer än bara ett julbord? Då ska du besöka Lustfyllt 16 och 17 december. Mordteatern kommer på besök och under kvällen får