fbpx

Hållbarhet hos FC Gruppen

FC Gruppens hållbarhetsarbete

Allt sker i ett sammanhang. Vi är en del av omvärlden där utvecklingen sker oerhört snabbt. Det faktum att det ställs högre och högre krav på företags ansvarstagande borgar för en ljus framtid. Ingen kommer i framtiden undan om de inte tar ansvar för miljö, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Nedan har vi listat delar av vårt hållbarhetsarbete. Hör gärna av dig till oss
om du vill veta mer.

Miljödiplomering

Ända sedan 1993 då FC Gruppen bildades har vi aktivt jobbat med att minimera den miljöbelastning som kan uppstå i samband med den verksamhet vi bedriver. Under 2018 tog vi ett rejält krafttag med vårt miljöarbete som belönades med en miljödiplomering. Diplomeringen intygar att vi har infört ett miljöledningssystem i enlighet med kraven i Svensk Miljöbas.

Smaka på Småland

Vi är en del av destinationerna Jönköping och Småland och vi vill självklart vara med och bidra till att öka livsmedelsproduktionen i Jönköping län. Vi är stolta över våra lokala producenter och använder oss av deras lokala produkter i så stor mån som möjligt.

Klimatrådet

Klimatrådet är en samverkansorganisation med medlemmar från samhällets olika hörn, och vi på FC Gruppen är stolt medlemmar.

Läs mer på www.klimatradet.se

Årets unga ledande kvinna

Endast 34% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor – det vill vi på FC Gruppen vara med och ändra på, och därför är vi stolt partner till projektet Årets unga ledande kvinna. Vår delaktighet i projektet har också fått oss att blicka inåt i vår egen verksamhet. Vi på FC Gruppen utgör en organisation med över 400 medarbetare varav cirka 70 heltidsanställda och 350 behovsanställda. Fördelningen är xx% kvinnor och xx% män, varav 42% av de ledande befattningarna utgörs av kvinnor.

Läs mer på www.aretsungaledandekvinna.se

Regional matkultur Småland

Som ett lokalt familjeföretag tycker vi såklart extra mycket om när maten vi serverar har en känsla och identitet som andas Småland. Regional Matkultur Småland är ett företagsnätverk som vi ingår i med syfte att främja och stimulera utvecklingen av småländska företag inom odling, fångst och uppfödning samt livsmedelsförädling, försäljning och restaurangnäring.

Läs mer på www.matkultursmaland.se

Ung företagsamhet

Vi gillar företagsamhet. Ung Företagsamhet jobbar för att få fler företagsamma medborgare i Sverige och är en viktig del i uppbyggnaden av Sveriges framtid. Vår VD Håkan Axelsson sitter med i styrelsen för Ung Företagsamhet i Jönköping.

Läs mer på www.ungforetagsamhet.se/jonkoping

R-Företag

Både i våra restauranger, på våra cateringbilar och i annan marknadsföring syns ofta ett R, det står för att vi är ett Rekommenderat företag med en så kallad R-licens. R-licens är en etisk kvalitetsmärkning som identifierar företag vilka har ett etiskt förhållningssätt.

Läs mer på 
www.rforetagen.se

Medlemmar i Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland deras medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar.

Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Som medlem i Visita har FC Gruppen förbundit sig att följa kollektivavtal och driva verksamhet enligt svensk lag.

Plan international

Även om vi är ett litet företag på världskartan ser vi arbetet för varandra i världen som en självklarhet. Vi är fadderföretag för Plan International som arbetar för barns rättigheter och flickors lika villkor.


Läs mer på
www.plansverige.org

Kontakta oss

Hör av dig till oss redan idag!