fbpx

Hållbarhet hos FC Gruppen

Allt sker i ett sammanhang. Vi är en del av omvärlden där utvecklingen sker oerhört snabbt. Det faktum att det ställs högre och högre krav på företags ansvarstagande borgar för en ljus framtid. Ingen kommer i framtiden undan om de inte tar ansvar för miljö, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Nedan har vi listat delar av vårt hållbarhetsarbete. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer.

Minskat CO2

Ingen plast

Återvinning

Regional

Miljövänliga kemikalier

Veggie

Minskat matavfall

Miljödiplomering

Ända sedan 1993 då FC Gruppen bildades har vi aktivt jobbat med att minimera den miljöbelastning som kan uppstå i samband med den verksamhet vi bedriver. Under 2018 tog vi ett rejält krafttag med vårt miljöarbete som belönades med en miljödiplomering. Diplomeringen intygar att vi har infört ett miljöledningssystem i enlighet med kraven i Svensk Miljöbas.

Smaka på Småland

Vi är en del av destinationerna Jönköping och Småland och vi vill självklart vara med och bidra till att öka livsmedelsproduktionen i Jönköping län. Vi är stolta över våra lokala producenter och använder oss av deras lokala produkter i så stor mån som möjligt.

Klimatrådet

Klimatrådet är en samverkansorganisation med medlemmar från samhällets olika hörn, och vi på FC Gruppen är stolt medlemmar. Läs mer på www.klimatradet.se

Årets unga ledande kvinna

Endast 34% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor – det vill vi på FC Gruppen vara med och ändra på, och därför är vi stolt partner till projektet Årets unga ledande kvinna. Vår delaktighet i projektet har fått oss att blicka inåt i vår egen verksamhet. Hur ser vår organisation ut? Vår organisation består till 47% av kvinnor och 53% av män. varav 42% av de ledande befattningarna utgörs av kvinnor.

Läs mer på www.aretsungaledandekvinna.se

Ung företagsamhet

Vi gillar företagsamhet. Ung Företagsamhet jobbar för att få fler företagsamma medborgare i Sverige och är en viktig del i uppbyggnaden av Sveriges framtid. När det är dags för årets UF-mässa, deltar vi genom att sitta i juryn.
Läs mer på www.ungforetagsamhet.se/jonkoping

R-Företag

Både i våra restauranger, på våra cateringbilar och i annan marknadsföring syns ofta ett R, det står för att vi är ett Rekommenderat företag med en så kallad R-licens. R-licens är en etisk kvalitetsmärkning som identifierar företag vilka har ett etiskt förhållningssätt.

Läs mer på
www.rforetagen.se

Medlemmar i Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland deras medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar.

Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Som medlem i Visita har FC Gruppen förbundit sig att följa kollektivavtal och driva verksamhet enligt svensk lag.

Plan international

Även om vi är ett litet företag på världskartan ser vi arbetet för varandra i världen som en självklarhet. Vi är fadderföretag för Plan International som arbetar för barns rättigheter och flickors lika villkor.

Läs mer på
www.plansverige.org

Kontakta oss

Hör av dig till oss redan idag!

För leveranser inom Jönköping använder vårt bageri en elbil. Våra vanliga bilar arbetar med preem evolution diesel som innehåller 50% återvunna ingredienser. Dessutom är våra leveransbilar antingen elektriska eller använder bränsle med lägsta möjliga fotavtryck. Genom att samarbeta med leverantörer i Jönköping säkerställer vi en lokal leverantörskedja. Detta minskar transportvägar och kostnader. Dessutom har vi bytt ut många nötköttsprodukter mot kyckling, vilt eller fläskkött. Vi erbjuder alltid kranvatten i våra restauranger för att minska transporten av mineralvatten.

Vi är fast beslutna att eliminera engångsplast i våra restauranger. Tillsammans med våra leverantörer arbetar vi med att minimera ingredienser som kommer i plastbehållare. Istället använder vi palmbladstallrikar, träbestick, komposterbara smörgåspapper och kaffekoppar.

Vi sorterar vårt avfall i matavfall, plast och metall. I våra restauranger erbjuder vi sorteringsanläggningar för våra gäster för att göra återvinningen så enkel som möjligt.

Vi känner alla våra leverantörer och använder främst närproducerad mat. Detta minskar långa transportvägar och ger livsmedelssäkerhet när vi noggrant väljer de ingredienser vi bearbetar. 

Vi använder Diversey Eco-produkter för rengöring, i våra diskmaskiner samt på våra kontor och restauranger. De använder mindre förpackningar och producerar därför mindre avfall. CSR vägleder all affärsverksamhet. 

Alla våra restauranger erbjuder alltid vegetariska och veganska alternativ som standard. Vi stöder växtbaserade alternativ eftersom de producerar mindre koldioxid än animaliska produkter. 

Vi har vidtagit flera aktiviteter för att minska matsvinnet: På Elmia har vi minskat bufféservice sedan tidigare. Dessutom lagar vi all vår mat färsk på plats, inklusive bageriprodukter. Detta gör det möjligt för oss att behålla kontrollen över ingredienserna och ger oss möjlighet att flexibelt laga mer mat istället för att bära ett högt lager av förgjorda artiklar. Med appen ”Karma” kan gäster hämta överbliven mat från våra restauranger till ett billigare pris.

Denna webbplatsen använder cookies