fbpx

Han tillträder som ny VD för FC Gruppen

Efter 50 år i branschen varav 27 av dem i det egna familjeföretaget lämnar han över stafettpinnen till nästa generation. Den 1 januari 2020 klev Håkan Axelsson av VD-posten för FC Gruppen.

Ny VD är sonen William Axelsson. William började arbeta i företaget redan 2008 och har sedan 2012 axlat rollen som verksamhetschef. Under de här åren har han varit med och tagit sig an många utmaningar för företaget och breddat verksamheten med flera nya affärsområden. Att han numera titulerar sig som VD tror han inte innebär några större förändringar den närmsta tiden.

Det ska bli jätteroligt med nya utmaningar även om detta kortsiktigt inte innebär någon enorm skillnad i vårt arbetssätt, säger William Axelsson. Jag, Håkan och Catrin kommer fortsätta driva och utveckla verksamheten tillsammans med ett fantastiskt gäng medarbetare, fortsätter han.

Efter 50 år i branschen kändes det naturligt att lämna över VD-rollen till William, säger Håkan Axelsson. Dels för att frigöra min egen roll i organisationen men också för att kunna göra en mjuk övergång då jag i nuläget inte har några planer på att sluta arbeta, fortsätter han.

Håkan Axelsson kommer således finnas kvar i organisationen och arbeta med befintlig verksamhet och dess fortsatta utveckling. Företagets hållbarhets- och miljöarbete är någonting som ligger Håkan extra varmt om hjärtat. I oktober förnyades företagets miljödiplomering och efter årsskiftet kan FC Gruppen visa unika siffror för branschen.

2019 var 89% av allting vi serverade närproducerat och/eller grönsaker, säger Håkan som jobbat för närproducerade råvaror sedan mitten på 90-talet. Vi samarbetar just nu med 28 lokala producenter och jag hoppas att den siffran är ännu högre efter det här året, fortsätter han.

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

BILJETTSLÄPP EN MAGISK JUL 2023

Ja ni hörde rätt!Vi kan stolt berätta att det blir En Magisk Jul även i år. LÄS MER OCH HITTA BILJETTER HÄR Vad är En

Restaurang Guvernören stängt 19/5

Nu på fredag 19/5 håller Restaurang Guvernören stängt. Men misströsta ej, du som ändå är sugen på lunch går det bra att besöka Restaurang Spira

NYA RÄTTER PÅ MENYN

Cateringmenyn utökas med både fräscha bowls och nya bufféer över sommaren. Perfekt om du ansvarar för att anordna sommarfesten för kollegorna, studentfester och allt annat