fbpx

Han tillträder som ny VD för FC Gruppen

Efter 50 år i branschen varav 27 av dem i det egna familjeföretaget lämnar han över stafettpinnen till nästa generation. Den 1 januari 2020 klev Håkan Axelsson av VD-posten för FC Gruppen.

Ny VD är sonen William Axelsson. William började arbeta i företaget redan 2008 och har sedan 2012 axlat rollen som verksamhetschef. Under de här åren har han varit med och tagit sig an många utmaningar för företaget och breddat verksamheten med flera nya affärsområden. Att han numera titulerar sig som VD tror han inte innebär några större förändringar den närmsta tiden.

Det ska bli jätteroligt med nya utmaningar även om detta kortsiktigt inte innebär någon enorm skillnad i vårt arbetssätt, säger William Axelsson. Jag, Håkan och Catrin kommer fortsätta driva och utveckla verksamheten tillsammans med ett fantastiskt gäng medarbetare, fortsätter han.

Efter 50 år i branschen kändes det naturligt att lämna över VD-rollen till William, säger Håkan Axelsson. Dels för att frigöra min egen roll i organisationen men också för att kunna göra en mjuk övergång då jag i nuläget inte har några planer på att sluta arbeta, fortsätter han.

Håkan Axelsson kommer således finnas kvar i organisationen och arbeta med befintlig verksamhet och dess fortsatta utveckling. Företagets hållbarhets- och miljöarbete är någonting som ligger Håkan extra varmt om hjärtat. I oktober förnyades företagets miljödiplomering och efter årsskiftet kan FC Gruppen visa unika siffror för branschen.

2019 var 89% av allting vi serverade närproducerat och/eller grönsaker, säger Håkan som jobbat för närproducerade råvaror sedan mitten på 90-talet. Vi samarbetar just nu med 28 lokala producenter och jag hoppas att den siffran är ännu högre efter det här året, fortsätter han.

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

LUNCH PÅ ARNE BAGERI & BUTIK

Det stämmer, Arne har premiär för sin lunch imorgon!Måndag – Fredag mellan 11-14 har du möjlighet att äta en vällagad husman, sallad, bröd, valfri dryck,

Lustfyllt har blivit med brunch

Äntligen kan vi gå ut med nyheten att Lustfyllt har premiär för sin brunch nu på lördag 25/9. Alla söndagar framöver har du möjlighet att

TRE UTSÅLDA KVÄLLAR!

Vilken succé, redan tre utsålda kvällar av En Magisk Jul!Och det blir ingen magisk jul utan vår magiska Laila Adèle. Laila som besitter en av