fbpx

Restaurang och event på en ny nivå – FC Gruppen öppnar nytt i Science Park Towers

Nyligen skrev Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling AB (JKPG Fast) avtal med FC Gruppen och det är nu klart att bolaget öppnar ny restaurang och eventlokal i Science Park Towers. Lokalen består av totalt ca 1 700 kvm, fördelade på olika våningsplan.

Science Park Towers är en utbyggnation av Science Park där framtidens mötesplats för hållbart entreprenörskap och innovation just nu växer fram. Fastigheten kommer erbjuda bland annat flexibla kontor, takterass, samt ytor för event, nätverkande och kreativa möten. På entréplan kommer café och restaurang för 250 sittande besökare att öppna efter semestern 2023.

– Science Park Towers blir en modern ny mötesplats i centrala Jönköping som fyller det hål som idag finns på centrala anläggningar och personantal. Restaurangen kommer vara öppen 7 dagar i veckan för servering. Eventanläggningen kommer fyllas med allt från fester, middagar, kongresser, musik och utställningar. Vi ser verkligen fram emot att lyfta dessa möten till en ny nivå, säger William Axelsson, VD FC Gruppen.

På andra våningen i fastigheten kommer det finnas eventytor för upp till 550 sittande eller 700 stående besökare. Science Park Towers är en viktig pusselbit för att få fler entreprenörer, fler växande företag, och ett starkt regionalt innovationssystem i Jönköping. Dessutom är det en viktig pusselbit för den fortsatta utvecklingen för Jönköping som mötesstad.

– Jönköping växer och behovet av stora flexibla möteslokaler är stort. Jönköping är en viktig mötesstad och dessa möten skapar attraktivitet för platsen och ger stora kunskapseffekter, säger Charlotte Guldstrand, Tf. VD Destination Jönköping.

Bygget av Science Park Towers är i full gång och i april månad 2022 kommer den 15 våningar höga stommen att vara monterad. Fastigheten planeras vara färdig för inflyttning sommaren 2023.

– Science Park Towers blir ingen destination innan fastigheten fylls med ett innehåll och bygger vi en levande mötesplats i city så behöver vi ha en aktör som kan leverera event, möten och matkultur på en ny nivå.  JKPG Fast och Science Park är glada att kunna knyta till oss en lokal och så erfaren aktör som FC Gruppen som under många år visat att de är duktiga och proffisionella, säger Magnus Olsson, VD JKPG Fast.

Detta är ytterligare ett viktigt steg för att tillsammans göra verklighet av visionen att skapa Sveriges ledande och mest välkomnande mötesplats. Välkommen in 2023.

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

ALLT TILL STUDENTEN

”Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår!” Äntligen är det snart dags för examen och studentfiranden igen! I år utan restriktioner och

Skaldjurskväll på Lustfyllt 27/5

Skaldjurskväll på Lustfyllt 27/5 Fredagen den 27/5 öppnar vi upp ladan mellan kl 18-22 för skaldjurskväll. Med en buffé fylld med godsaker som västerbottenostpaj, sallader,