Vecka 5
Stående rätt:
Elmias wallenbergare med potatispuré på småländsk potatis, skirat smör, gröna ärtor och rårörda lingon (Svensk färs)
Måndag
Helstekt kotlettrad från Småland med grönpepparsås och rostad potatis Axelsson i Aby (NP)
Torsk ”klassik” med räkor, pepparrot, ägg, brynt smör och kokt potatis från Axelsson i Aby (M)
Krämig blomkålsgryta med kokos, ärtor, rödcurry och jasminris (M)
Tisdag
Stekt fläsk från Småland med löksås, kokt potatis från Axelsson i Aby och rårörda småländska lingon (NP)
Panerad flundrafilé med dansk remouladesås, gröna ärtor och kokt potatis från Axelsson i Aby (M)
Fylld paprika med fetaost, oumph och chili serveras med stekt ris (M)
Onsdag
Grillad kycklingfilé från Öland med örtsås och saffransris (NP)
Asiatsik laxbiff med glasnudelsallad och sojamajonnäs
Tofuwok med grönsaker och het sås med saffransris (M)
Torsdag
Viltskavsgryta med potatispuré på småländsk potatis och cognacsrörda småländska lingon (M)
Havets Wallenbergare med pocherat ägg, smörsås och kokt potatis från Axelsson i Aby
Örtmarinerad portabello med couscoussallad, koriander majonnäs och ananassalsa (M)
Fredag
Schintzel ”Cordon Bleu” med saltbakad potatis från Axelsson i ABy, gröna ärtor samt ansjovis – och kaprissmör (NP)
Fiskgratäng med duchess på småländsk potatis, sparris och hummersås
Rödbetsbiff på småländska betor med bakat päron och chèvrecrème (M) (NP)
*M – Miljömärkt
**NP – Närproducerat