Vecka 22
Alltid på Guvernören
Handbankad schnitzel från Småländska gårdar med hemslagen bearnaisesås och citron
Vår potatis kommer från Östra Fornåsa och Axelssons i Aby
Måndag
Chili con carne på svensk färs med rökt gräddfil och jasminris
Spätta med potatisstomp, gröna ärtor och skirat smör
Kikärtsgryta med krossade tomater, spenatsallad, rökt gräddfil och jasminris
Tisdag
Raggmunk med stekt rimmat fläsk från Dalsjöfors med rårörda svenska lingon
Stekt strömming med potatispuré, rårörda svenska lingon och skirat smör
Zucchinibiffar med rostade Vätteräpplen, honungscremé och friterad grönkål
Onsdag
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås och rotmos på närproducerade rotfrukter
Halstrad makrill med champagnesås och bakad fänkål
Marinerad aubergine med tahinisås, limepicklad fänkål och chilirostade morötter
Torsdag
Ugnspannkaka med svenskt fläsk, rårörda svenska lingon och creme fraiche
Panerad flundra med tartarsås och dill
Helbakad rotselleri med barbeque-sås, syrad rödkål och picklad steklök
Fredag
Nattbakad nötkind från Ugglarps med potatispuré, rödvinssås, champinjon och sidfläsk från Vaggeryd
Ångad torsk med hummersås, dill och citron
Potatisbullar med fräs på svamp och grönkål med skirat smör och rårörda lingon