Vecka 38
Alltid på Guvernören
Handbankad schnitzel från Småländska gårdar med hemslagen bearnaisesås och citron
Vår potatis kommer från Östra Fornåsa och Axelssons i Aby
Måndag
Biff stroganoff på svensk nötbog med jasminris och saltgurka
Spätta med vitvinssås, krispigt sidfläsk från Vaggeryd och pepparrot
Böngryta på kidneybönor, morot och kikärtor med syrad yoghurt och jasminris
Tisdag
Stekt rimmat fläsk från Dalsjöfors med löksås och rårörda svenska lingon
Halstrad lax med färskpotatissallad, citroncremé och dill
Frikadeller på sojafärs med krämig tomatsås, parmesan och persilja
Onsdag
Nötfärsbiffar på nöt från Bjursund med persilja, svampsås och pressgurka
Torsk med dillspicklad gurka, bakat ägg och musselsås
Potatisgnocchi med friterad grönkål, rostade pumpafrön och brynt citronsmör
Torsdag
´Coq au vin´ på kycklinglår från Öland med krispigt sidfläsk från Vaggeryd och champinjoner
Havets wallenbergare med potatispuré, skirat smör och gröna ärtor
Zucchinibiffar med gurkyoghurt, salladslök och spenatsallad
Fredag
Lasagne på svensk färs med parmesancremé, bakad tomat och ruccola
Ångad sej med gubbröra, citron och dill
Vegetarisk lasagne på sojafärs med parmesancremé, bakad tomat och ruccola