Vecka 5
Alltid på Guvernören
Schnitzel från Småländska gårdar med hemslagen bearnaisesås
Måndag
Gräddstuvad pytt med småländsk karré, stekt ägg, rödbetor och persilja
Kummel med räkor, brynt smör och pepparrot
Pepparbakad blomkål med rödlökschutney, syrlig creme fraiche och spenat
Tisdag
Fyllda rullader på nötkött från Bjursund med gräddsås och röd vinbärsgelé
Halstrad makrill med stuvad spenat och gräslök
Ädeloststuvade belugalinser med ugnsrostade svenska päron och sotad purjolök
Onsdag
Piccata på kycklingbröst från Blekinge med tomatsås, ruccola och ångat ris
Varmrökt lax med med potatisstomp, örtsallad och citron
Morotsbiffar med kryddig majskräm, tortillakrisp och picklad chili
Torsdag
Bouef Bourguignon på högrev från Skövde med rökt sidfläsk, champinjoner, rödvinssås och potatispuré
Panerad flundra med kaprismajonnäs, smörslungad rotselleri och dill
Friterade risottobollar ’Arancini’ med fetaostcremé, mandelsmul och dragon
Fredag
Färsbiffar på vildsvin från Skärblacka med svampsås och rårörda lingon
Fiskwallenbergare med skirat smör och gröna ärtor
Confiterad portabello med picklad endive, rostad paprika och krispig grönkål