Vecka 22
Spiras stående rätt
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Måndag
Ugnsbakad falukorv från Vaggeryd med potatispuré och senapskräm
Spiras enrisrökta lax serveras med vår krämiga potatissallad med svensk purjolök, gurka & kapris
Emils bön & tomatgryta med cremé fraiche & gräslök
Tisdag
Stekt svenskt fläsk med klassisk löksås och kokt potatis
Stekt sillflundra fylld med örtsmör serveras med rårörda svenska lingon, skirat smör och potatispuré
Bondomelett på svenska grönsaker serveras med sallad från Tibro och örtmajonnäs
Onsdag
Skinkschnitzel på svenskt kött, serveras med kokta ärtor, rödvinssås och kryddsmör
Smörbakad torsk serveras med rostade gul och rödbetor från Lelles odling samt brynt smör och persiljeolja.
Schnitzel på rotselleri med kokta ärtor, Örtmajonnäs och kryddsmör
Torsdag
Pannbiff på svensk färs, serveras med gräddsås, bacon och rostade champinjoner
Färsk panerad flundra serveras med dansk remouladesås, hackat ägg och dillpotatis.
Grön ärtsoppa med smulad fetaost och chiliolja
Fredag
Svensk nattbakad karré med barbequesås, picklad lök, rödkålscoleslaw samt klyftpotatis
Havets Wallenbergare serveras med potatispuré, gröna smörslungade ärtor och skirat smör
Paj med broccoli och fetaost serveras med sallad från tibro och picklad rödlök