Vecka 23
Spiras stående rätt:
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Måndag
Nattbakad svensk Karré serveras med plomonglaze och bakad svensk spetskål
Smörbakad torsk serveras med rostade gul & rödbetor från Lelles odling, brynt smör & persiljeolja
Morotsbiffar på morötter från Skaftes gärde serveras med plommon & äppelchutney
Tisdag
Stängt
Onsdag
Svensk nötstek bräserad i rödvin serveras med krämig potatisgratäng & rostad svensk blomkål
Stekt kummel serveras med citronsås, smörstekt sparrisbroccoli & bakad svensk smålök
Ratatouille serveras med fetaost och persiljemajonnäs
Torsdag
Stekt fläskschnitzel på svenskt kött serveras med dragonmajonnäs och en syrlig sallad på svensk kål
Spiras fiskgryta med smak av saffran, serveras med kokt potatis, aioli och fänkålscrudité
Spenatpaj serveras med persiljepesto och svensk sallad ifrån Tibro.
Fredag
Pulled pork på svenskt fläskkött serveras med pitabröd och rostad lökmajonnäs
Ångad kolja serveras med skaldjurssås och smörbakad svensk purjolök med inlagd rödlök
Majsbiffar serveras med smörbakad svensk purjolök och rostad lökmajonnäs