Vecka 48
Spiras stående rätt:
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Måndag
Kålpudding på svensk blandfärs serveras med gräddsås och rårörda lingon.
Rökt lax serveras med en krämig potatissallad och en majonnäs med västerbottensost och dill.
Teriyakibakad aubergine serveras med plommonchutney.
Tisdag
Järpar på svensk blandfärs serveras med pepparrotssås och bakade morötter från Skaftes gärde.
Ångad kummel serveras med bakad vårlök och brynt smör smaksatt med soja.
Potatisplättar serveras med rårörda lingon och Najas stekost.
Onsdag
Pulled pork på svenskt fläskkött serveras med pitabröd och chilimajonnäs.
Bakad sej serveras med majskräm och tomatsalsa.
Bakad getost serveras med betor från Lelles odling och senapsvinaigrette.
Torsdag
Svenskt fläsk serveras med löksås och rårörda lingon.
Laxpudding serveras med vitvinssås och ångade ärtor.
Rödbetssoppa serveras med smetana och rostade solroskärnor.
Fredag
Svensk kyckling serveras med rostad vitlöksmajonnäs och vintergrönsaker.
Kolja serveras med rostat örtpanko och rostad vitlöksmajonnäs.
Kikärtsbiffar serveras med rostad surdegsbröd och chimmi churri.