Vecka 5
Spiras stående rätt:
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Måndag
Spiras köttfärslimpa på svenskt kött serveras med gräddsky och rårörda lingon.
Panerad spätta serveras med en syrlig citronsås och picklade rödbetor från Lelles odling.
Morotsbiffar på morötter från Skaftes gärde serveras med äppelchutney och syrad grädde.
Tisdag
Friterad Öländsk kyckling serveras med jordnötssås och en fräsch kålsallad på lokala grönsaker.
Stekt makrill serveras med svenska lingon, brynt smör och stomp på rotfrukter från Skaftes gärde.
Majsfritters serveras med lokalt odlad picklad blomkål och aioli.
Onsdag
Skånsk kalops på kött från Dalsjöfors serveras med inlagda rödbetor från Lelles odling.
Ångad torsk serveras med majskräm och aioli på svensk vitlök.
Grön ärtsoppa på svenska ärtor smaksatt med våran egen Arne cider, serveras med smulad fetaost och krutonger.
Torsdag
Kyckling bräserad i rött vin med svensk svamp och rotfrukter serveras med rostad potatis och paprikakräm.
Spiras krämiga fiskgratäng smaksatt med dill och vitt vin serveras med cruditee på svensk morot och fänkål.
Enchiladas med pulled jackfruit serveras med en eldig tomatsalsa och riven hårdost från Vrigstad.
Fredag
Porterstek på svenskt nötkött, serveras med smörslungade ärtor och gräddsås med svartvinbärsgelé
Stekt lax serveras med svensk klyftpotatis och syrlig dillsås.
Paprika fylld med ragu på svensk ärtfärs toppad med najas stekost och chimi churri.