fbpx

Smygpremiär ”Oss Smålänningar emellan” med författaren David Lagercrantz

En av Sveriges mest kända och framgångsrika författare kommer till Jönköping onsdagen den 22 maj. Den f.d. Jönköpingsbon (!) David Lagercrantz gästar Staffan Lindeborg i ett samtal under rubriken ”Oss Smålänningar emellan”.

– Det blir ett spännande samtal och jag är oerhört glad över att David blir min gäst i denna smygpremiär, säger Staffan Lindeborg som egentligen hade planerat för premiär till hösten.

– David är fullbokad hela hösten med tanke på nästa Millenium-bok så därför blir det ett test nu av den här iden som jag har haft i många år, säger Staffan Lindeborg.

David Lagercrantz är inte en ”riktig” smålänning men på 90-talet bodde han faktiskt i Jönköping i ett par år.

– Jag flyttade till stan när jag fick min första fasta anställning på Expressen och jag knöts då till tidningens riksredaktion i Jönköping, berättar David Lagercrantz. Jag bodde i Vättersnäs och har många minnen förstås. Det blir oerhört roligt att komma tillbaka.

– Det räcker för min del för att kvala in som smålänning för jag har upptäckt när jag lärt känna David att han är klok som en smålänning, säger Lindeborg med ett leende.

David var i tonåren en av landets mest lovande pingisspelare i sin åldersgrupp och vann flera gånger mot tex Jan-Ove Waldner även om J-O var några år yngre. Lite tack vare Staffan har David nu börjat träna igen och ibland spelar de båda pingis i Stockholm. 

David Lagercrantz medverkade i vintras i SVTs serie ”Min Sanning” och har tidigare också varit sommarpratare i Sveriges Radio. Och nu återvänder David till Jönköping för att samtal med Staffan Lindeborg i en ”Talkshow” på Restaurang Guvernören. 

-Det blir nog som en pingismatch, snabba dueller, oväntade stoppbollar och en och annan rak passering, tror Lindeborg.

Samtalet Lindeborg vs Lagercrantz har underrubriken ett samtal om Zlatan, Lisbeth Salander, Vättersnäs och Jönköping, Expressen och media, bordtennis och lite till.

-Vi är jätteglada för att kunna arrangera denna unika kväll, säger Håkan Axelsson på FC Gruppen och jag ser fram mot att höra om hans intryck av Zlatan. Jag var en av dom 500 000 som läste boken när den kom. 

När: onsdagen den 22 maj klockan 18:00
Var: Restaurang Guvernören
Biljett: 250 kr inkl. räksmörgås och kaffe/te (köp på Guvernören eller ring 036-305415)

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

Det blir en Diggiloosommar 2023!

Sommaren må kännas långt borta men visst längtar man?Vi kan stolt presentera att vi åker ut på ännu en Diggilooturné, sommaren 2023. FC Gruppen står

CHARK SM

Nu befinner sig FC Gruppen och FC Production på plats i Göteborg, närmre bestämt Eriksberghallen. Imorgon är det dags för att kicka igång Chark SM,

Lustfyllt förvandlas till en gåta

Vill du ha mer än bara ett julbord? Då ska du besöka Lustfyllt 16 och 17 december. Mordteatern kommer på besök och under kvällen får