fbpx

VYs restaurangkoncept får eget namn

I somras gick vi ut med att matentreprenören Tom Jallow fått i uppdrag att ta VY till nya höjder. Nu, två månader efter öppningen, utvecklar han konceptet ytterligare och ger det dessutom ett eget namn. 

Satsningen, som innebar att VY Skybar öppnade upp som middagsrestaurang på fredagar och lördagar, har fått positiv respons – men har redan genomgått flera förändringar för att uppfylla gästernas önskemål.

Vi har bland annat kompletterat vår femrätters med en barmeny som är baserad på smårätter, säger Tom Jallow, kökschef på VY. Vi har också fyllt på vinkylarna rejält tack vare ett gediget arbete av vår sommelier Lisa Melin, fortsätter han.

I baren kommer man upptäcka att vi inte är rädda för att öppna vinflaskor och erbjuda på glas, säger Lisa Melin. Vi serverar också hantverksöl från mikrobryggerier, utvalda drinkar och har självklart spännande alkoholfria alternativ också, fortsätter hon.

Sexton  
För att underlätta i kommunikationen av den nya satsningen väljer man nu att ge den ett eget namn, Sexton. Tom beskriver Sexton som VYs egna restaurangkoncept vars ambition är att skapa en moden svensk restaurangupplevelse långt ifrån den klassiska finkrogen.

Vår mat bygger på råvaror vi själva älskar. Vi lagar okomplicerad mat med tydliga smaker som enkelt ska kombineras och lyftas av hantverksdryck med småskalig produktion som är naturligt tillverkad, säger Jallow.  

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

LUNCH PÅ ARNE BAGERI & BUTIK

Det stämmer, Arne har premiär för sin lunch imorgon!Måndag – Fredag mellan 11-14 har du möjlighet att äta en vällagad husman, sallad, bröd, valfri dryck,

Lustfyllt har blivit med brunch

Äntligen kan vi gå ut med nyheten att Lustfyllt har premiär för sin brunch nu på lördag 25/9. Alla söndagar framöver har du möjlighet att

TRE UTSÅLDA KVÄLLAR!

Vilken succé, redan tre utsålda kvällar av En Magisk Jul!Och det blir ingen magisk jul utan vår magiska Laila Adèle. Laila som besitter en av