fbpx

VYs restaurangkoncept får eget namn

I somras gick vi ut med att matentreprenören Tom Jallow fått i uppdrag att ta VY till nya höjder. Nu, två månader efter öppningen, utvecklar han konceptet ytterligare och ger det dessutom ett eget namn. 

Satsningen, som innebar att VY Skybar öppnade upp som middagsrestaurang på fredagar och lördagar, har fått positiv respons – men har redan genomgått flera förändringar för att uppfylla gästernas önskemål.

Vi har bland annat kompletterat vår femrätters med en barmeny som är baserad på smårätter, säger Tom Jallow, kökschef på VY. Vi har också fyllt på vinkylarna rejält tack vare ett gediget arbete av vår sommelier Lisa Melin, fortsätter han.

I baren kommer man upptäcka att vi inte är rädda för att öppna vinflaskor och erbjuda på glas, säger Lisa Melin. Vi serverar också hantverksöl från mikrobryggerier, utvalda drinkar och har självklart spännande alkoholfria alternativ också, fortsätter hon.

Sexton  
För att underlätta i kommunikationen av den nya satsningen väljer man nu att ge den ett eget namn, Sexton. Tom beskriver Sexton som VYs egna restaurangkoncept vars ambition är att skapa en moden svensk restaurangupplevelse långt ifrån den klassiska finkrogen.

Vår mat bygger på råvaror vi själva älskar. Vi lagar okomplicerad mat med tydliga smaker som enkelt ska kombineras och lyftas av hantverksdryck med småskalig produktion som är naturligt tillverkad, säger Jallow.  

Dela denna nyhet

Senaste nyheterna

BILJETTSLÄPP EN MAGISK JUL 2023

Ja ni hörde rätt!Vi kan stolt berätta att det blir En Magisk Jul även i år. LÄS MER OCH HITTA BILJETTER HÄR Vad är En

Restaurang Guvernören stängt 19/5

Nu på fredag 19/5 håller Restaurang Guvernören stängt. Men misströsta ej, du som ändå är sugen på lunch går det bra att besöka Restaurang Spira

NYA RÄTTER PÅ MENYN

Cateringmenyn utökas med både fräscha bowls och nya bufféer över sommaren. Perfekt om du ansvarar för att anordna sommarfesten för kollegorna, studentfester och allt annat